Bromance (15+) | Toneelgroep Oostpool / Theater Sonnevanck | Stadsschouwburg Amsterdam

datum: donderdag 6 april 2017

Dit evenement is al voorbij. ×
Bromance 15+ | Toneelgroep Oostpool  Theater Sonnevanck | Stadsschouwburg Amsterdam

Bromance is een tragikomedie over ontluikende liefde. Het veilige dorpsleven van de jongens Tim en Bo wordt op z’n kop gezet als stadsjongen Jonas arriveert.

Wat gebeurt er als gevoelens van vriendschap, jaloezie en verliefdheid zich vermengen? Een voorstelling over beginnende liefde en de angst om anders te zijn. Gemaakt door het gouden duo van JONG Oostpool - Joachim Robbrecht en Timothy de Gilde - met de drie talentvolle acteurs Willem Voogd, Daniel Cornelissen en Marius Mensink.

Gouden Krekel
Tijdens het Gala van het Nederlands Theater op 11 september 2016 heeft Bromance de Gouden Krekel gewonnen voor meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie van 2016. Uit het juryrapport: "Tekstschrijver Joachim Robbrecht, regisseur Timothy de Gilde, vormgeefster Janne Sterke en componist Bart Rijnink blijken weer een gouden kwartet: taalgebruik, regie, vormgeving en soundscape zijn strak, snel, efficiënt, raak en to the point. Opvallend is de klassiek-theatrale structuur van Bromance: een ongrijpbare indringer ontregelt bestaande sociale structuren en verdwijnt even plots als hij opduikt; zijn komst werkt splijtend alsook helend. In Bromance krijgt deze vertrouwde vorm een verrassend pittige uitwerking: de heftige driehoeksverhouding vol bravoure kruipt stiekem onder je huid, om daar venijnig te jeuken als ook zacht te strelen."
_____________________________________

Special rondom Toneelgroep Oostpool
In april tonen we negen dagen theater en meer van het Arnhemse Toneelgroep Oostpool, een van de meest diverse grote gezelschappen van ons land. Onder leiding van Marcus Azzini speelt Oostpool klassiek en nieuw repertoire in eigenzinnige ensceneringen, beeldend theater dat de grenzen opzoekt, brutaal en verleidelijk theater voor een jong publiek en geeft ruimte aan talent. Dat laten we allemaal zien. Niet in Arnhem, maar (exclusief!) in Amsterdam.

bron: https://www.facebook.com/events/1255468271194228/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer