Ludovico Einaudi | AFAS Live | AFAS Live

datum: zaterdag 8 juli 2017

Ludovico Einaudi | AFAS Live | AFAS Live

Ludovico Einaudi komt voor een exclusieve show op 8 juli naar AFAS Live.

Dit concert is uitverkocht. Een extra show wordt gegeven op zondag 9 juli 2017.

De Italiaanse pianist/componist Ludovico Einaudi geeft op zaterdag 8 juli 2017 een exclusieve show in AFAS Live te Amsterdam. Na zijn eerdere, volledig uitverkochte, concerten in Nederland zal hij de muzikale fijnproevers opnieuw verwennen met zijn unieke talent! Einaudi’s negende album ‘Elements’ staat centraal tijdens deze show.

De klassiek geschoolde Einaudi verwierf faam bij een breed publiek met zijn soundtracks voor films als ‘Intouchables’ en ‘Doctor Zhivago’. Daarnaast brengt hij met de regelmaat van de klok solo-albums uit waarbij hij zijn intrigerende composities met steeds wisselende bezettingen uitvoert. Voornaamste wapenfeiten zijn ‘I Giorni’ (2001), ‘Nightbook’ (2009) en ‘In A Time Lapse’ (2013). Critici loven de dromerige pianostukken en georkestreerde soundscapes en riepen hem tot de waardige erfgenaam van Chopin, Satie, Glass en Reich uit.

In 2015 verscheen zijn negende album ‘Elements’ die alleen al in Nederland afstevent naar een platina status. Aan ‘Elements’ werkte de pianist bijna twee jaar. Een prachtige serie van twaalf stukken gebaseerd op de elementen – van de eeuwenoude Griekse elementen water, vuur, wind en aarde, gemixt met liefde en haat, tot de theorieën van de Russische Kandinsky over spirituele elementen van de kunst.

Einaudi over ‘Elements: “Hoe verder ik ga, des te meer ik van mezelf vraag. Een nieuw album daagt me altijd uit nog meer te doen, een nieuwe berg beklimmen, ergens aankomen waar ik nooit eerder ben geweest. Het moet vernieuwend zijn. Ik heb veel research gedaan naar eeuwenoude ideeën over de elementen, mijn hersenen gekraakt en al die kennis overgebracht in de muziek. Tegelijkertijd wilde ik mijn fans uitdagen met nieuwe composities. Ik wilde dat dit album tegelijkertijd mezelf intrigeerde én de luisteraars. Dat is gelukt!”

Dat Einaudi’s rustige, langzame, idealistische muziek zo populair is, komt volgens de pianist doordat steeds meer mensen zoeken naar rust, privacy, iets dat helpt om een nieuwe persoonlijke ruimte te creëren. “Ik denk dat mensen voelen dat mijn muziek integer is. Mijn composities zijn eigenlijk een metafoor voor innerlijke reflectie, geduld, privacy en meditatie of bidden. Mijn muziek bereikt veel mensen die daarnaar zoeken en ik vind het geweldig dat dit lukt. Bij popmuziek worden altijd veel mensen bereikt, bij klassieke muziek veel minder. Ik maak geen klassieke muziek, maar muziek die over grenzen gaat.”

bron: https://www.facebook.com/events/391041984593484/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer