Aanhoudingen voor plofkraken en diefstal snelle auto?s

donderdag 10 oktober 2013

Amsterdam - Arrestatieteams hebben dinsdagochtend 8 oktober twee verdachten aangehouden die zich bezighouden met diefstal en heling van snelle, dure auto?s, deelnemen aan een criminele organisatie, handel en bezit harddrugs, inbraken, witwassen en faciliteren en/of (mede)plegen van' plofkraken.

Het rechercheteam ? dat geheel is vrijgemaakt voor de opsporingvan overvallers, in het kader van de Amsterdamse aanpak van high impactcrime ? deed maandenlang onderzoek naar de verdachten onder supervisie vaneen officier van justitie van het parket Amsterdam.

De zaak kwam aan het rollen na een aantal tips aangevuld meteerdere bevindingen van de politie. De mannen worden er van verdacht zichintensief en professioneel te hebben beziggehouden met de diefstal en heling vandure snelle auto?s. De rechercheurs stuitten ook op connecties met plofkraken.Bij sommige plofkraken werden geen gasflessen maar explosieven gebruikt. Demisdrijven die werden gepleegd of gefaciliteerd beperkten zich niet alleen totAmsterdam. De verdachten bewogen zich in de nachtelijke uren door het hele land.

Uit zes doorzoekingen die op meerdere locaties in Nederland zijngepleegd werden explosieven, zogenaamde plofflessen (combinatie gas enacetyleen) en een grote hoeveelheid andere benodigdheden voor het plegen vanplofkraken aangetroffen. Uit recherche-onderzoek en resultaat zoekingen blijktdat verdachten georganiseerd en professioneel zich hebben beziggehouden met(mede)plegen en voorbereiden van plofkraken. Uit technische- en tactische actiesdoor rechercheurs bleek dat de verdachten ook contacten onderhielden met anderecriminelen.

Noot redacties: Op aanvraag zijn videobeelden beschikbaar vanhet arrestatieteam die een verdachte vanuit een portiek naar een auto brengt.

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer