Twee mannen aangehouden na plofkraak

zaterdag 9 mei 2015

Amsterdam - In de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 mei heeft de politie twee mannen aangehouden op verdenking van het plegen van een plofkraak. De politie is op zoek naar getuigen.

Rond 05.00 uur hoorden getuigen een harde knal op de Van der Pekstraat.Meerdere mannen waren na de knal weggereden op scooters. Diversepolitie-eenheden gingen erheen en namen positie in op mogelijke vluchtroutes. Opde N247 zagen agenten twee mannen op een motorscooter rijden, die aan het doorde getuige opgegeven signalement voldeden. De politie hield de mannen van 30 en37 jaar aan. Zij zitten nog vast.

De geldautomaat op de Van der Pekstraat bleek opgeblazen te zijn met behulpvan gasflessen. De pui en de pinautomaat zijn vernield. Het is nog onbekend ofde daders iets buit hebben gemaakt. De recherche is meteen een onderzoekgestart. Onder andere technisch rechercheurs hebben sporenonderzoek verricht.

Het onderzoeksteam komt graag in contact met mensen die iets van de plofkraakof het vluchten van de daders hebben gezien. Ook spreekt het team graag mensendie meer weten over de daders. Informatie doorgeven kan via 0900-8844 of anoniembij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer