Beloning in onderzoek brandstichting politievoertuigen

vrijdag 20 september 2013

Amsterdam - Het Openbaar Ministerie heeft een beloning uitgeloofd in het onderzoek naar de brandstichting van politievoertuigen voor het politiebureau August Allebplein. De gouden tip levert 5.000 euro op.

In de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 februari 2013 ging bijhet politiebureau August Allebplein een politiebus in vlammen op.

Werkwijze

Omstreeks 03:00 uur komen twee mannen aanlopen. En van hen loopt naar debestuurskant van de politiebus en slaat de ruit in. Hij legt een molotovcocktailop de bestuurstoel. De mannen rennen snel weg in de richting van de JanTooropstraat. Het politievoertuig is volledig uitgebrand.

Andere brandstichtingen

Dit incident staat niet op zichzelf. Eerder zijn voor hetpolitiebureau August Allebplein ook al politievoertuigen in brand gestoken. Datwas op dinsdagavond 27 december 2011 en in de nacht van dinsdag 29 op woensdag30 mei 2012. In elk geval in de zaak uit 2011 gingen de daders op dezelfde wijzete werk. Een van de twee daders slaat een ruit van de bus in en gooit ietsbrandends naar binnen. De mannen rennen weg en stappen even verderop op eenscooter. De brand die onstaat slaat over naar de politieauto die er naast staat.Beide politievoertuigen zijn volledig uitgebrand. Ook raken enkele andere auto?sbeschadigd.

Heeft u informatie?

Beschikt u over belangrijke informatie, deel deze dan met hetrechercheteam. U kunt hiervoor bellen met 0900-8844. Rechtstreeks contact met deCriminele Inlichtingen Eenheid is mogelijk via het telefoonnummer 079 - 345 8999.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer