'Betaal niet voor een ander met uw pinpas'

vrijdag 3 april 2015

Amsterdam - De afgelopen weken heeft de politie meerdere aangiften gekregen van diefstal van pinpas. Deze zijn vermoedelijk gestolen door een oplichter, die vooral actief is bij parkeerautomaten in Amsterdam West. Het advies is: ?Betaal niet voor een ander met uw pinpas?.

De oplichter gaat als volgt te werk: Hij spreekt zijn slachtoffers aan in hetEngels of Nederlands. Hij vraagt ze om te helpen met het betalen van eenparkeerkaartje bijeen parkeerautomaat. Hij zegt dat hij alleen maar contantgeld bij zich heeft. Hij biedt dat geld aan met de vraag of zij de kosten voorhet parkeerkaartje voor hem willen pinnen. Na het pinnen komt de pinpas niet uitde automaat. Het vermoeden bestaat dat hij het slachtoffer heeft afgeleid en inde tussentijd de pinpas heeft weggenomen. Bij het intoetsen van de pincode heefthij meegekeken en neemt hij later geld op met de gestolen pas.

Kent u deze man of bent u slachtoffer van deze babbeltruc? Neem dan contactop met de politie op 0900-8844. Getuigen kunnen ook Meld Misdaad Anoniem op0800-7000 bellen.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer