Door Britten gezochte Turk aangehouden

dinsdag 5 november 2013

Amsterdam - Rechercheurs van District West hebben zondagmiddag een voortvluchtige 52-jarige man van Turkse afkomst op Plein 40-45 in Amsterdam aangehouden. De verdachte wordt gezocht door de Britse autoriteiten in verband met een poging tot moord. De man is in verzekering gesteld en zal vandaag bij de officier van justitie worden voorgeleid.

De aanhouding vond plaats op verzoek van de Britse autoriteiten.De man is in verzekering gesteld en zal, indien de rechtbank de overleveringtoestaat, worden overgedragen aan de Britse autoriteiten.

Moordaanslag

De man wordt ervan verdacht op 29 december 2007 in Surrey eenzakenrelatie op zijn hoofd te hebben geslagen met een zwaar voorwerp en hem metmessen diverse malen te hebben gestoken. Het slachtoffer overleefde demoordaanslag.

Onderzoek

Het onderzoek werd gestart naar aanleiding van informatie uithet Verenigd Koninkrijk en de uitvaardiging van een Europees Aanhoudingsbevel.Onderzoek wees uit dat de voortvluchtige al enkele jaren in Amsterdam woont.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer