Drie aanhoudingen in onderzoek mensenhandel

dinsdag 10 januari 2017

Amsterdam - Rechercheurs van team Migratiecriminaliteit & Mensenhandel van de politie Amsterdam, hebben vandaag drie verdachten in een langer lopend onderzoek naar uitbuiting aangehouden.

Een man (49 jaar) en twee vrouwen (35 en 56 jaar) uit Amsterdam zijn aangehouden in een onderzoek waarbij au pairs, afkomstig uit Marokko, mogelijk jaren lang zijn uitgebuit. Het drietal wordt verdacht van mensenhandel en wederrechtelijke vrijheidsberoving. Twee van de drie verdachten worden ook verdacht van mogelijke mensensmokkel. De verdachten hebben de Nederlandse en Marokkaanse nationaliteit.

De zaak kwam aan het licht toen een netwerkpartner in de zorgketen melding deed van mogelijke uitbuiting van een Marokkaanse au pair. Het slachtoffer dat aangifte deed bleek niet de enige au pair te zijn waar het drietal misbruik van maakte. In het onderzoek zijn au pairs in beeld gekomen die mogelijk soortgelijke uitbuiting moesten ondergaan in de jaren hiervoor. 

De verdachten zijn in verzekering gesteld en zitten vast. Het onderzoek is nog in volle gang. Het slachtoffer is inmiddels op een veilige plek ondergebracht.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer