Drie mannen met inbrekersgereedschap aangehouden

donderdag 31 oktober 2013

Amsterdam - De politie heeft in de nacht van woensdag 30 op donderdag 31 oktober drie mannen aangehouden op de Overtoom in Amsterdam. Ze worden verdacht van het voorbereiden van een inbraak.

Rond vier uur 's nachts ziet een getuige dat in de Oude Looiersstraat eenauto stopt. Twee van de drie inzittenden stappen uit en verstoppen een rugzak ineen plantenbak recht tegenover een woning, die zij vervolgens aandachtbestuderen. Als de verlichting bij de buren aan gaat, stappen de mannen in enrijdt de auto snel weg. Later blijkt dat de rugzak schroevendraaiers en anderinbrekerswerktuig bevat.

Even later zien surveillerende agenten een auto met hoge snelheid over deOvertoom rijden. Het blijkt de auto te zijn die even daarvoor wegreed vanuit deOude Looiersstraat. Agenten stoppen de auto en houden de drie mannen (21, 21 en23)aan. Zij worden verdacht vanvoorbereidende handelingen voor eeninbraak.Deze handelingen zijnsinds enige tijd strafbaar dankzij nieuwewetgeving. De inbraakspullen zijn in beslag genomen.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer