Gezochte Albanese crimineel in Amsterdam aangehouden

dinsdag 16 april 2013

Amsterdam - Maandagmiddag 15 april werd rond het middaguur een voortvluchtige crimineel uit Albani in De Pijp aangehouden. De 33-jarige man was begin dit jaar aan Itali uitgeleverd, maar moest door een vormfout worden vrijgelaten.

De Italiaanse politie had de Albanese autoriteiten om zijnuitlevering gevraagd, omdat de man betrokken zou zijn bij een moord en pogingtot moord in juni 2000 in Itali. Op 10 januari werd hij uitgeleverd aan Itali,zes weken later moest hij als gevolg van een vormfout worden vrijgelaten. DeItaliaanse autoriteiten vaardigden in maart een nieuw Europees Arrestatie Bevel(EAB) uit. De politie had informatie waaruit zou blijken dat de man zich inAmsterdam ophield. Die informatie kwam op 10 april ?s avonds binnen bij deafdeling Zware Criminaliteit van de politie in Amsterdam.

?Anonimiteit niet gewaarborgd in Amsterdam?

In nauwe samenwerking met justitie en de Italiaanse politie iseen recherche-onderzoek ingesteld en maandag werd duidelijk dat de man mogelijkzou verblijven in een woning in De Pijp. Toen de gezochte crimineel het pandverliet, werd hij meteen aangehouden. ?Dergelijke buitenlandse criminelen moetenniet denken dat ze in Amsterdam veilig zijn?, zegt Jeroen Poelert,plaatsvervangend chef van de afdeling Zware Criminaliteit. ?Hun anonimiteit ishier zeker niet gewaarborgd.?

De man is ingesloten. Op korte termijn zal het verzoek van deItaliaanse autoriteiten voor overlevering in de rechtbank worden behandeld.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer