Gezochte Britse crimineel aangehouden in Amsterdam

dinsdag 23 juli 2013

Amsterdam - Een arrestatieteam heeft maandagochtend de 34-jarige voortvluchtige Britse crimineel James T. op straat aangehouden. De arrestatie vond rond 11.15 uur plaats op het Frederik Hendrikplantsoen in Amsterdam.

De Britse autoriteiten hadden om de aanhouding van T. gevraagdomdat hij wordt verdacht van een zware mishandeling in een restaurant inLiverpool, en van drugshandel en vuurwapenbezit. Het vermoeden ontstond dat hijzich in Nederland bevond. De afgelopen weken is door rechercheurs van deafdeling zware criminaliteit van de politie Amsterdam onderzoek gedaan naar deverblijfplaats van de voortvluchtige. Daaruit bleek dat T. dagelijks in eensportschool trainde en daarna naar een adres in De Pijp fietste. In die woningis ook een doorzoeking geweest. Daarbij zijn een doorgeladen vuurwapen, lossepatronen en een vals paspoort aangetroffen.

Samenwerking met SOCA

De laatste jaren werken de Amsterdamse recherche en leden van deSOCA nauw samen om vooral voortvluchtige Britse criminelen op te sporen die zichin Amsterdam of omgeving ophouden. Dave Allen, hoofd van de voortvluchtigen unitbij SOCA zegt: "Het arrestatieteam hield T. aan toen hij een sportschool uitkwamen naar huis wilde fietsen. Hij had geen idee dat de agenten hem op het spoorwaren. Hij woonde in een luxueus appartement, maar zit nu in een cel te wachtenop zijn uitlevering. Voortvluchtigen zijn nergens veilig. Het maakt niet uitnaar welke plek ter wereld ze vluchten, SOCA en haar partners hebben deexpertise om ze op te sporen en terug te brengen naar het Verenigd Koninkrijkwaar ze zullen worden berecht."

'Amsterdam is not the place to be'

Marjolein Smit-Arnold Bik, plaatsvervangend chef van de DienstRegionale Recherche (DRR) spreekt van een mooie aanhouding. "De samenwerking metde Britse collega's is fantastisch. We hebben de afgelopen jaren al tientallenzware Britse criminelen aangehouden. We zien dat onze aanpak succesvol is, wetreffen steeds minder Britse voortvluchtige criminelen aan. Onze boodschap -'Amsterdam is not the place to be' - werpt kennelijk zijn vruchten af. Deenkeling die deze boodschap niet begrijpt, wordt opgespoord en overgeleverd aande Britse autoriteiten."

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer