iPhone-rover Overtoom meldt zichzelf bij de politie

donderdag 22 augustus 2013

Amsterdam - De man die gezocht werd voor de beroving van een vrouw op de Overtoom heeft zichzelf donderdag 22 augustus via zijn advocaat bij de politie gemeld. Het gaat om een 25-jarige man uit Amsterdam. Hij zal later deze week worden gehoord.

Het rechecheteam dat de zaak onderzoekt had een foto in handendie de verdachte als profielfoto op Whatsapp gebruikte. Software om de foto tevergelijken met foto?s op internet had het team alleen een voornaam opgeleverd.Dinsdag 20 augustus werd de foto gepubliceerd via www.politie.nl/gezocht. Hetleverde tientallen tips op, waardoor de recherche ook een achternaam in beeldkreeg.

Het 19-jarige slachtoffer werd vrijdagmiddag 5 juli op deOvertoom beroofd van haar iPhone door een jongeman die ze twee weken daarvoorhad leren kennen. Ze had die middag met hem afgesproken. Ter hoogte van hetRijtuigenhof pakt hij opeens haar telefoon uit haar zak en rent ermee weg. Zedenkt nog dat het een grap is, maar de jongeman laat zich niet meer zien. Devrouw laat het er niet bij zitten en gaat ?s avonds naar hem op zoek in de buurtwaar hij zou wonen. Ze vindt hem op een pleintje en vraagt haar telefoon terug.Hij rent weg en als ze hem achter na rent stompt hij haar hard in haar buikwaardoor ze de achtervolging moet staken.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer