Koninginnedag feestelijk verlopen

woensdag 1 mei 2013

Amsterdam - Koninginnedag en alle festiviteiten rondom de troonswisseling zijn tot nu toe feestelijk en zonder grote incidenten verlopen. Er zijn in Amsterdam tot dinsdagavond 24.00 uur wel 98 aanhoudingen verricht, voor uiteenlopende en overwegend kleine incidenten en vergrijpen.

In totaal hebben zich tot 24.00 uur zo'n 259 incidenten voorgedaan, waarbij98 personen zijn aangehouden. Ter vergelijking, vorig jaar was totmiddernachtsprake van ruim 450 incidenten en 178 aanhoudingen.

De twee ernstigste incidenten betroffen steekincidenten aan het Stationspleinrond 16.00 uur en aan de Lijnbaansgracht rond 19.30 uur. Na het incident op hetStationsplein zijn meerdere aanhoudingen verricht.Een persoon raaktelichtgewond. Aan de Lijnbaansgracht raakten rond 18.30 uur twee personenlichtgewond, omdat een man bij een ruzie met een mes zwaaide. De verdachte isaangehouden en een van de gewonden is overgebracht naar het ziekenhuis.

Rustiger

Ondanks een vergelijkbaar aantal bezoekers, was het qua incidenten inAmsterdam beduidend rustiger dan voorgaande jaren. De sfeer in de stad was goed.De politie is uiteraard ook komende nacht nog in ruime aantallen in de stadaanwezig om ook komende nacht feestelijk en veilig te laten verlopen.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer