Meer dan 1,2 miljoen aan misdaadgeld onderschept

vrijdag 18 oktober 2013

Amsterdam / Rotterdam - De politie heeft de afgelopen dagen in Amsterdam en Rotterdam voor tonnen aan misdaadgeld onderschept. In totaal gaat het om 1.289.220 euro, gebundeld in stapels bankbiljetten van vooral 500, 200 en 100 euro.

Daarbij zijn drie mannen en een vrouw aangehouden. In een woning in Amsterdamwerd ook twee kilo cocane aangetroffen.

Boodschappentassen

Vorige week donderdag trof de politie bij de doorzoeking van een woning inAmsterdam-West 219.220 euro en twee kilococane aan. De cocane was verborgenin schoenendozen. Het geld was verpakt in plastic tassen. Een man van 46 en eenvrouw van 47 jaar uit Colombia werden aangehouden.

Een dag later hield de politie in het centrum Amsterdam in lijn 170 van hetstreekvervoer een 26-jarige Libanees aan. Hij reisde met plasticboodschappentassen waarin 470.000 euro aan contant geld was verpakt. Voor hetgrote geldbedrag kon hij de politie geen aannemelijke verklaring geven.

De drie verdachten zijn deze week door de rechter-commissaris in Zwolle voor14 dagen in bewaring gesteld.

Hotellobby

In de lobby van een hotel in Rotterdam onderschepte de politie dinsdag een54-jarige man uit Zevenbergen. Hij had een zwarte laptoptas met daarin 600.000euro bij zich. Ook dit geld is vermoedelijk afkomstig van misdrijf. De man wordtvandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Zwolle.

Bron: Woordvoering Landelijk Parket

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer