Ruzie om meerkoetnest Prinsengracht ontaardt in mishandeling

donderdag 29 augustus 2013

Amsterdam - Een poging om een meerkoetennest te beschermen, is een 49-jarige bewoner van de Prinsengracht duur komen te staan. Hij wordt mishandeld en loopt verwondingen op aan zijn knie, rug en rechteronderarm/elleboog. De politie is op zoek naar mensen die de verdachten en de sloep herkennen aan de hand van signalementen. De boot droeg de naam ?Orheus Alkmaar?.

Zondagmiddag 18 augustus omstreeks 15:15 uur meert een sloep met10 personen aan bij een vlonder ter hoogte van het Pullitzer hotel. Op devlonder bevindt zich al zo?n 15 jaar een meerkoetnest, dat onderhouden wordtdoor het slachtoffer en zijn vrouw. Hoewel er genoeg ruimte is, vinden deopvarenden het niet nodig even verderop aan te meren. De bewoner, de schipper entwee van de opvarenden krijgen hierover woorden. Als de bewoner de touwen van deboot los wil maken, wordt hij door de schipper in het water gegooid. De manklimt weer in de boot en dan loopt het uit op een handgemeen.

In de sloep zaten drie mannen en zeven, voornamelijkEngelssprekende meisjes. De drie mannen waren allemaal blankeNederlandssprekende personen en betroffen de schipper en twee mannen diemeevoeren.

Signalementen

Verdachte 1, de schipper:

Verdachte 2, inzittende van de sloep:

Verdachte 3, inzittende van de sloep:

De sloep:

Wie filmde/fotografeerde het incident?

Een buurtbewoner zou beeldmateriaal van het incident hebben. Aan de hand van ditbeeldmateriaal is wellicht te achterhalen om wat voor sloep het gaat en waar desloep thuis hoort. We vragen dan ook aan degene die zich hierin herkent zich temelden.

Tips

Heeft u informatie? Dan wordt u dringend verzocht contact op te nemenmet het onderzoeksteam via het algemene politienummer 0900-8844 of als u lieveranoniem wilt blijven via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer