Twee voortvluchtige Britten aangehouden

dinsdag 11 augustus 2015

Amsterdam - Het doelgroepenteam van de Amsterdamse politie hield vrijdagmiddag twee voortvluchtige Britten aan. Patrick A. en zijn vrouw Constance A. werden in Groot Brittannie gezocht in verband met poging tot moord en wapenbezit.

Om de twee te vinden is in april een Europees Aanhoudingsbevel verspreid. Inmei riep de politie in Engeland bovendien de hulp van de burgers in om hen tevinden. Omdat er informatie was dat het duo zich mogelijk ophield in debinnenstad van Amsterdam, zijn de foto?s van de voortvluchtigen door de afdelingzware criminaliteit van de Amsterdamse politie onder de aandacht gebracht vanhet doelgroepenteam. Dit doelgroepenteam werkt in burgerkleding en houdt zichbezig met de bestrijding van straatcriminaliteit in de Amsterdamse binnenstad.De agenten die deel uit maken van dit team zijn getraind in het herkennen vanpersonen.

Het duo loopt tegen de lamp als zij vrijdag 7 augustus rond 16.00 uur op deSpuistraat lopen. De achterkant van het politiebureau aan de NieuwezijdsVoorburgwal kijkt uit op die straat. Een agent staat op dat moment op de eersteverdieping van het bureau en ziet het stel lopen. Als de vrouw(55)achteromkijkt- in de richting van het bureau - herkent de agent haar direct. Hij geeftvia de portofoon haar positie door aan zijn collega?s, die net als hij inburgerkleding werken. Een agent die er direct ? onopvallend ? op af gaat zietdan ook de man goed (59)en herkent hem als degene die samen met de vrouwgezocht wordt. Omdat het om mogelijk gevaarlijke voortvluchtigen gaat, roepenzij de hulp in van geniformeerde agenten. Even later worden de twee in deMosterdpotsteeg aangehouden.

Nader onderzoek leidt naar een woning in Amsterdam Centrum. Deze isdoorzocht, diverse goederen zijn in beslag genomen ten behoeve van overgedrachtaan de Metropolitan Police. De voortvluchtige Britten worden verdacht van pogingtot moord en wapenbezit. Zij zijn ter overlevering aan de Britse autoriteitenovergedragen aan het openbaar ministerie.

De laatste jaren werken de Amsterdamse recherche en leden van de Britseautoriteiten samen om criminelen op te sporen die zich in Amsterdam of omgevingophouden. De afgelopen jaren werden door die samenwerking meer dan honderdBritse criminelen aangehouden.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer