Veel aanhoudingen na grote actie rond spyshop

dinsdag 18 februari 2014

Amsterdam - Bij een grote actie rond een belwinkel annex spyshop in Amsterdam West heeft de politie dinsdag 18 februari dertien personen aangehouden. De zeven hoofdverdachten - mannen in de leeftijd van 21 tot 52 jaar - werden door arrestatieteams aangehouden.

Zij worden verdacht van betrokkenheid bij wapenhandel. Bij zoekingen opdiverse plaatsen in Amsterdam, Hoofddorp en Den Ilp trof de politie meerdere(automatische) vuurwapens, stroomstootwapens, munitie, pepperspray en jammersaan. Bij de zoekingen waren ook specialistische zoekteams van Defensiebetrokken.

Netwerken

De zaak kwam aan het licht door binnengekomen informatie dat de spyshop aande Admiraal de Ruijterweg niet alleen spionage-apparatuur, maar ook wapens zouverhandelen. Uitgebreid onderzoek leidde tot de vaststelling dat de spyshop deonderwereld van allerlei verboden technische middelen voorziet. De actie vandinsdag maakt onderdeel uit van de gerichte aanpak van facilitators vancriminele netwerken. De politie zet het onderzoek voort en sluit meeraanhoudingen niet uit.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer