Veertien aanhoudingen bij controle horecagelegenheid

maandag 29 september 2014

Amsterdam - Zaterdag 27 september zijn tijdens een controle bij een horecagelegenheid veertien personen aangehouden. Bij de controle namen agenten onder andere twee vuurwapens, een groot geldbedrag en twee dure auto?s in beslag. De controle is onderdeel van de aanpak van gewelddadige liquidaties, waarbij plaatsen waar criminele groeperingen zich mogelijk ophouden worden gecontroleerd.

Tussen 15.00 uur en 23.00 uur hebben de politie, de gemeente, de voedsel enwarenautoriteit, het openbaar ministerie, de douane, de belastingdienst en dearbeidsinspectie een controle uitgevoerd bij een horecagelegenheid aan deBentinckstraat. De politie had informatie dat deze horecagelegenheid eenontmoetingsplek is van mensen uit het criminele circuit die extreem geweld nietschuwen. De controle richtte zich op zowel gasten als op het personeel van dehorecagelegenheid.

Aanpak liquidaties

Er zijn dit jaar diverse gewelddadige liquidaties geweest in de openbareruimte. Extreem geweld wordt daarbij niet geschuwd. Onlangs isdoor eenpersoonsverwisseling een onschuldige burger het slachtoffer geworden. De politiewil dit geweld stoppen en legt daarom de focus naast het opsporen op hettegenhouden en verstoren van criminele groepen. Onderdeel hiervanis hetuitvoeren van gerichte controles op plaatsen waar personen uit deze criminelegroeperingen zich mogelijk ophouden.

Resultaten

Tijdens de controle heeft de politie veertien personen aangehouden. Dit zijnmannen in de leeftijd van 22 tot 38 jaar uit Amsterdam. En van hen heeft geenvaste woon- of verblijfplaats. Zij zijn aangehouden op verdenking van witwassenen voor overtreding van onder andere de Wet Wapens en Munitie en de Opiumwet.Vijf personen zijn aangehouden, omdat zij geen geldig identiteitsbewijs kondentonen. Bij de controle hebben agenten twee vuurwapens, een geldbedrag van 10.000euro, mobiele telefoons en twee dure auto?s in beslag genomen.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer