Vijf aanhoudingen na controle bij stichting in West

woensdag 4 november 2015

Amsterdam - Vijf mannen zijn dinsdagavond 3 november aangehouden tijdens een integrale controle bij een stichting in de Van Moerkerkenstraat in Amsterdam West. Er zijn aanwijzingen gevonden dat hier illegaal werd gegokt. De controle vond plaats in het kader van de aanpak van excessief geweld, waarbij plaatsen waar criminele groeperingen zich mogelijk ophouden worden gecontroleerd.

De actie was een samenwerking tussen de politie, het openbaar ministerie, de douane, de kansspelautoriteit, de arbeidsinspectie en de gemeente. De controle begon rond acht uur en vond plaats vanwege de verdenking van illegaal gokken. Iedereen die aanwezig was in het pand is gecontroleerd. In totaal hield de politie vijf mannen aan. Twee mannen hadden geen geldig identiteitsbewijs bij zich, twee anderen worden verdacht van illegaal gokken en één man moest mee omdat hij geregistreerd staat als ongewenst vreemdeling. Ook nam de politie een aanzienlijk geldbedrag in beslag.

De controle was in het kader van de aanpak van excessief geweld, waarbij de focus naast het opsporen en vervolgen ook ligt op het verstoren van criminele groepen. Onderdeel van deze aanpak is het uitvoeren van gerichte controles op sleutelplaatsen, plekken waar personen uit die criminele groepen zich mogelijk ophouden.

De politie rapporteert haar bevindingen aan de gemeente Amsterdam, die zal beoordelen of de stichting gesloten moet worden.

 

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer