Voortvluchtige aangehouden bij opnamen BBC

woensdag 20 januari 2016

Amsterdam - Dinsdagmiddag 19 januari 2016 werd op de Nieuwezijds Voorburgwal een 41-jarige voortvluchtige Brit aangehouden. De opsporing en aanhouding waren het direct gevolg van opnamen die gemaakt werden door de BBC. Die zijn namelijk bezig een 15-delige documentaire te maken over voortvluchtige Britten in Spanje en met name Amsterdam.

Tijdens het maken van omgevingsbeelden op de Nieuwezijds Voorburgwal liepen er drie vermoedelijke Britten door het beeld van de camera. Een van de politiemensen in burger die een quote zou geven voor de BBC herkende één van deze drie britten als iemand die regelmatig in contact stond met Britse voortvluchtige criminelen. Samen met een vrouwelijke collega volgde de politieman het drietal en namen contact op met andere politiemensen in burger en uniform. De drie Britten stapten in een parkeergarage in een auto en wilde wegrijden. Op dat moment besloten de politiemensen een controle in te stellen omdat één van hen gelijkenis vertoonde met een bekende voortvluchtige Brit. Onderzoek wees uit dat één van hen een bekende Britse crimineel was en dat de autoriteiten van Groot-Brittanië hem zochten in verband met smokkel van verdovende middelen. Een toevallig aanwezige freelance cameraman heeft de aanhouding gefilmd. De aangehouden man zit vast op een politiebureau en wordt overgedragen aan een officier van justitie. De overleveringsprocedure zal worden gestart omdat Groot-Brittannië tegen deze man een Europees aanhoudingsbevel (EAB) heeft uitgevaardigd.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer