Waarschuwingsschot gelost bij aanhouding

zaterdag 11 juli 2015

Amsterdam - Gisteravond heeft een agent in Amsterdam Noord een waarschuwingsschot gelost. Een vermoedelijk gewapende man weigerde de aanwijzingen van agenten op te volgen. Na het waarschuwingsschot kon hij worden overmeesterd.

Rond 23.30 uur op 10 juli kwam er een melding binnen van een vechtpartij opde Waddenweg ter hoogte van de Rode Kruisstraat. Getuigen wezen de toegesneldeagenten op een man die een kapmes bij zich zou hebben. Toen de agenten hemsommeerden zijn handen te laten zien, reageerde hij niet. Na het schot kon deverdachte worden aangehouden. Niemand raakte gewond. Het mes is in de nabijeomgeving door een speurhond gevonden en in beslag genomen.

Zoals gebruikelijk bij dit soort incidenten, onderzoekt het bureauVeiligheid, Integriteit en Klachten van politie Amsterdam het vuurwapengebruikvan de agent. De recherche onderzoekt de aanleiding van het incident. Getuigendie nog niet met de politie hebben gesproken, wordt verzocht zich te melden. Zijkunnen bellen met de politie via 0900-8844.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer