Woningovervaller aangehouden

vrijdag 21 februari 2014

Amsterdam - Een 33-jarige man is in de vroege nacht van 17 februari in de Spaarndammerbuurt aangehouden op verdenking van heling van goederen die op 23 januari zijn gestolen. Hij heeft op zondagavond 16 februari een half uur voor de aanhouding mogelijk ook een woningoverval gepleegd op een 75-jarige vrouw in de Spaarndammerbuurt.

Rond 23.30 uur sloop een man bij de vrouw naar binnen die haarmet een mes tot afgifte van pinpas en pincode, sieraden en geld dwong. Nadat deverdachte zich met de buit uit de voeten maakte, belde het slachtoffer depolitie.

Toegesnelde agenten zagen een man pinnen bij een geldautomaat inde buurt van de woning van de vrouw. Omdat hij aan het signalement voldeed dathet slachtoffer opgaf, vroegen ze om zijn identiteit. Uit de politiesystemenbleek dat de verdachte werd gezocht voor heling van goederen, afkomstig van eeninbraak op 23 januari in een woning in de Staatsliedenbuurt.

Agenten troffen bij de fouillering van de man een geldbedrag aandat overeenkwam met het bedrag dat kort daarvoor was opgenomen van de rekeningvan de vrouw, plus het geld dat zij moest afgeven. Ook vonden de agentensieraden die voldeden aan de beschrijving van het slachtoffer.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer