Hennepkwekerijen opgerold in de Zaanstreek

vrijdag 10 april 2015

Zaandam - De politie heeft donderdag een aantal panden in Wormerveer en Zaandam gecontroleerd op de aanwezigheid van een hennepkwekerij.

In een pand aan de Warmoestraat in Wormerveer werden in n ruimte bijna 600planten aangetroffen. In een andere ruimte werden slechts de resten van eenhennepkwekerij aangetroffen; de planten waren weg. Uit onderzoek bleek dat ersprake was van diefstal van stroom.

In een ander pand aan de Warmoestraat werd een kweektent aangetroffen met 185stekken. De politie stelt een onderzoek in naar beide kwekerijen. Er zijnvooralsnog geen verdachten aangehouden.

Hennepkwekerijen in Zaandam

In Zaandam werd in een woning aan de Veldbloemenweg een kweektentaangetroffen met 64 planten. In een andere ruimte stonden 140 planten. Daarnaastwas er sprake van diefstal van stroom. De politie stelt een onderzoek in.

In een pand aan het Dr. Roggertspad in Zaandam werden twee ruimtes gevondendie waren ingericht als hennepkwekerij; in beide ruimtes waren geen planten meeraanwezig. In een andere ruimte stonden 260 hennepstekken. Een weer andere ruimtewas ingericht als ?droogruimte?. Hier werd veertig kilo aan henneptoppenaangetroffen. In dezelfde ruimte stonden ook nog eens 270 hennepstekken. Tevenswas hier sprake van diefstal van elektra. De politie heeft een onderzoekingesteld.

Wat is het gevaar van hennepteelt?

Een hennepkwekerij is fnuikend voor de omgeving. Er is een groot risicoop brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden metillegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die dehennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaienop voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapteenergie.

De aanpak van de georganiseerde hennepteelt is een landelijke prioriteit voorde politie. Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken. Ook bedrijven enverzekeraars doen er alles aan hennepteelt samen met de politie een halt toe teroepen.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!

Ruik je een henneplucht en denk je dat er een hennepkwekerij in debuurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel MeldMisdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op eenhennepkwekerij:

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer