Wateroverlast door hennepkwekerij

woensdag 12 februari 2014

Zaandam - In een woning aan de Perim werd dinsdagochtend een hennepkwekerij aangetroffen. Er kwam een melding binnen van wateroverlast. In een bovenliggende woning werd een tent aangetroffen met daarin een hennepkwekerij. Er stonden circa 82 planten. De kwekerij is inmiddels ontmanteld.

Hennep kweken lijkt een manier om snel geld te verdienen. Eenkans om een financile klapper te maken of uit de schulden te komen. Maar schijnbedriegt. Veel mensen komen als gevolg van hennepteelt juist (verder) in definancile problemen. Hennep telen is bovendien een misdrijf, en dus strafbaar.En er zijn nog veel meer risico?s.

Hennepkwekerijen zijn ook levensgevaarlijk. De kans op brand,wateroverlast, kortsluiting en ontploffing is groot. Ook de veiligheid en hetleefklimaat in de buurt gaan achteruit. Daarnaast is het kweken van wiet al langgeen onschuldige hobby meer. De teelt en de handel zijn steeds vaker in handenvan de zware georganiseerde misdaad. Daarom pakt de politie de illegalehennepteelt keihard aan. En dat doen we niet alleen, maar samen met allegemeenten, het Openbaar Ministerie, Sociale Recherche, woningcorporaties,Belastingdienst, energie-, gas- en waterleidingbedrijven, en het UWV.

Ons doel: het opsporen van de zware criminaliteit achter dehennepkwekerijen, om zo de illegale hennepteelt bij de wortels uit te roeien.

Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meldverdachte situaties! Bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem,0800-7000.

Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

- Aanwezigheid van hennepgeur

- Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast ofelektriciteitsaansluiting

- Constant zoemend of ronkend geluid

- Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer