Aanhoudingen wegens witwassen en cocanesmokkel en -handel

vrijdag 15 november 2013

Amsterdam - Een politieonderzoek naar witwassen en grootschalige cocanesmokkel en -handel leidde de afgelopen weken tot de aanhouding van acht verdachten. In Bentelo, Amstelveen, Harlingen en Amsterdam werden verschillende aanhoudingen verricht en doorzoekingen gedaan. Het rechercheteam van Dienst Controle Infrastructuur en Verkeer van de politie-eenheid Amsterdam spreekt van een ?geslaagde actie?.

Een speciale eenheid van het arrestatieteam- gespecialiseerd inhet betreden van chemische ruimtes - betrad op 27 oktober een boerderij inBentelo waar zij een cocaneverwerkingsinstallatie aantroffen. In Bentelo werdendrie personen aangehouden: een 59-jarige man en een 56-jarige vrouw uitNederland en een 27-jarige Colombiaan.

In een woning in Amstelveen en twee woningen in Amsterdam werdenmeerdere verboden goederen aangetroffen, waaronder een aanzienlijke hoeveelheidcocane, chemicalin, een imitatie vuurwapen en valse documenten. TweeColombianen - een 56-jarige man en een 38-jarige vrouw uit Amstelveen - werdenaangehouden. De 56-jarige man is hoofdverdachte in de zaak. Hij gebruiktemeerdere valse identiteiten.Twee andere verdachten, eveneens aangehouden teAmstelveen en Amsterdam, zijn na verhoor heengezonden. Tot slot is enkele dagenlater in Harlingen een 39-jarige vrouw uit Heiloo aangehouden.

De hoofdverdachte kwam in beeld toen hij in 2012 een aanrijdingveroorzaakte. Hij legitimeerde zich met wat later een vals paspoort bleek tezijn. De man is daardoor lange tijd onvindbaar geweest.

De Raadkamer van de rechtbank van Amsterdam heeft op maandag 11november de gevangenhouding bevolen van de 56-jarige man uit Amstelveen en de27-jarige man uit Amsterdam. De voorlopige hechtenis van deze Colombiaanseverdachten is met 90 dagen verlengd. De Raadkamer van de rechtbank heeftgisteren de voorlopige hechtenis van de 38-jarige verdachte geschorst. Eerderschorste de rechter-commissaris de voorlopige hechtenis van de overige drieverdachten. Het OM heeft bij twee verdachten beroep aangetekend tegen diebeslissing.

Een aantal verdachten zat tot maandag 11 november inbeperkingen. Daarom konden politie en OM niet eerder over deze zaak berichten.

bron: politie.nl | Categorie: fraude


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer