Twee mannen aangehouden voor heling

woensdag 4 september 2013

Amsterdam - De Amsterdamse politie heeft maandag 26 augustus een 48-jarige man uit Amsterdam Nieuw-West aangehouden op verdenking van heling van gestolen goederen. Een 35-jarige man uit Amsterdam Oost is gearresteerd voor mogelijke betrokkenheid.

De man kwam in het vizier nadat een gestolen computer werdaangetroffen in Amsterdam; de koper had deze te goeder trouw van de verdachtegekocht op internet. Onderzoek leidde de politie naar de twee mannen. In hunwoningen troffen rechercheurs ruim vierhonderd goederen aan, varirend vanbeeldschermen en laptops tot schilderijen en een viool. Van een deel daarvanstaat vast dat ze zijn buit gemaakt bij straatroven en inbraken. De politieheeft de zaak nog in onderzoek en speurt naar de leveranciers van de goederen.De twee verdachten zijn aangehouden op verdenking van heling en zitten inbewaring.

Moeilijk matchen

Een rechercheur meldt dat de politie op problemen stuit bij hetlinken van de goederen aan rechtmatige eigenaars. "Veel mensen graveren ofregistreren hun kostbare bezittingen niet. Dit maakt het moeilijk de goederen tematchen met aangiftes en om de spullen terug te kunnen geven." Bezoekers vanveilingsites wordt aangeraden te kijken opwww.stopheling.nl, daar kan gechecktworden of aangeboden producten bij de politie als gestolen geregistreerd staan.

bron: politie.nl | Categorie: fraude


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer