Dappere bewoner grijpt inbrekers

donderdag 19 december 2013

Amsterdam - De politie kon woensdagavond 18 december twee verdachten (22 en 24 jaar) van poging tot inbraak aanhouden in de omgeving van de Laan van Spartaan dankzij alert optreden van het potentile slachtoffer. De man trof rond kwart voor negen drie jongens bij zijn voordeur die het slot er probeerden uit te trekken. Op hun vlucht bedreigde een van de verdachten de bewoner met een grote schroevendraaier (50 cm).

Het slachtoffer kwam donderdagavond thuis met vrouw en baby toen hij de drieverdachten tegen het lijf liep. Twee van de verdachten renden de trap af, deander ging er vandoor richting de flatuitgang aan de Laan van Spartaan. Debewoner sprong het duo op de trap achterna en kwam bovenop een van hen terecht.Daarbij verloor deze verdachte een aantal spullen en riep "Steek 'm". Zijnkompaan maakte vervolgens bedreigende steekbewegingen met een zeer groteschroevendraaier richting het slachtoffer. Die trok zich terug en belde 112.

Speurneus vindt verdachte

Politie-eenheden die praktisch direct ter plaatse waren, zagen dat er tweejongens bij de ingang van de flat stonden, die voldeden aan het opgegevensignalement. Een van hen (24) rende de Laan van Spartaan op en kon daar wordengepakt. De ander verdween richting de nabijgelegen voetbalvelden. Op aangevenvan een hondengeleider, die met zijn hond de omgeving van de voetbaldenafspeurde, kon verdachte nummer 2 (22) worden ingerekend. Tijdens het onderzoekwerden diverse spullen van de verdachten en inbrekersgereedschap gevonden en inbeslag genomen.De twee zijn voorgeleid en zitten nog vast.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer