Inbreker aangehouden na meldingen alerte buurtbewoners

maandag 6 januari 2014

Amsterdam - De politie heeft op vrijdagavond 3 januari rond elf uur een 61-jarige inbreker aangehouden. Hij had kort daarvoor geprobeerd in te breken in twee woningen aan de Weidestraat en de Sikkelstraat in Betondorp in Amsterdam.

Tegen elf uur kreeg de politie twee meldingen dat er een manzich verdacht ophield in de binnentuinen bij genoemde straten. Toegesneldeagenten zagen inbraaksporen bij twee woningen. In de omgeving van de woningenzagen zij een man fietsen die voldeed aan het door de melders opgegevensignalement. Bij het zien van de agenten sloeg de man op de vlucht. De agentenzetten de achtervolging in en wisten de man even later staande te houden. Hijbleek een koevoet en een groot mes bij zich te dragen. Hierop is hijaangehouden. De man is een bekende van de politie. Hij zit nog vast.

De politie zet extra agenten in tijdens de donkere dagen, maarroept ook bewoners op om te helpen in de strijd tegen woninginbraak. Zie je ietsverdachts, bel dan direct de politie.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer