Inbrekers aangehouden

maandag 25 januari 2016

Zuidoostbeemster - Op zondagavond werd er ingebroken in een woning aan het Zuiderhof. De politie kon korte tijd later twee verdachten aanhouden. Het ging om Amsterdammers van 21 en 24 jaar oud.

Omstreeks 19.00 uur liep de 95-jarige bewoonster van een pand aan het Zuiderhof naar haar wasmachine om de was te controleren. Toen zij even later terugkwam in de woonkamer, bleek daar een inbreker te staan. De vrouw schreeuwde naar de man, dat hij ‘op moest sodemieteren’. De inbreker ging er vervolgens snel vandoor. De man bleek via een raam binnen te zijn gekomen.

 

Een getuige meldde, dat hij drie personen in zijn achtertuin aan het Zuiderhof had gezien, die mogelijk bij hem in wilden breken. Hij had de mannen weg zien rennen in de richting van de Burgemeester Koopmansingel.

 

De gewaarschuwde politie trof twee van de drie verdachten in de omgeving aan. Bij controle bleken de verdachten bekend te zijn bij de politie in verband met inbraken. Zij werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hier zijn zij in verzekering gesteld.

 

De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de derde verdachte.

 

2016018580

 

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer