Inbrekers gaan niet met vakantie

donderdag 10 juli 2014

Amsterdam - Deze week plaatst de politie in de gemeente Amsterdam, Uithoorn, Aalsmeer, Diemen, Ouder-Amstel en Amstelveen stoeptegeladvertenties met de tekst ?Inbrekers gaan niet met vakantie?. Hiermee waarschuwt de politie voor inbraken gedurende de zomerperiode.

De vakantietijd is een ideale periode voor inbrekers. Veelmensen gaan ertussenuit en zijn langere tijd niet thuis. Wanneer meerdere mensenuit een straat of wijk tegelijk op vakantie zijn, neemt ook de sociale controleaf. Hierdoor krijgen inbrekers vaak alle ruimte om hun slag te slaan. De politiewaarschuwt daarom met stoeptegeladvertenties. Deze advertenties worden geplaatstmet behulp van water en een mal. Op diverse locaties in Amsterdam en omgevingstaat de tekst: Inbrekers gaan niet met vakantie.

Voorkom woninginbraak

Volle brievenbussen, continu gesloten gordijnen en nooit eenlichtje aan; allemaal duidelijke signalen voor inbrekers dat bewoners opvakantie zijn. De politie geeft tips om het huis tijdens afwezigheid toch eenbewoonde indruk te geven:

Bel 1-1-2 bij verdachte situaties

Maak het inbrekers moeilijk door preventiemaatregelen tetreffen. Ziet u iets verdachts bij een huis waarvan u weet dat de bewoners opvakantie zijn? Bel dan direct 1-1-2.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer