Spectaculaire daling woninginbraken Noord

woensdag 17 juni 2015

Amsterdam - Het aantal woninginbraken is in Amsterdam-Noord in de eerste 24 weken van 2015, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, spectaculair gedaald.

De daling met 47% is mede te danken aan de alertheid van de inwoners vanNoord en hun meldingsbereidheid.

Het succes is mede te danken aan de burgerparticipatie die de politie eenwarm hart toedraagt. De politie kan het terugdringen van de criminaliteit nietalleen. Zij geeft de inwoners die adequaat de meldingen hebben gedaan dan ookeen pluim. De politie zit de criminelen op hun huid en past in samenwerking methet Openbaar Ministerie de nodige maatregelen toe.Het aantal inbraken verminderde in deze periode met 287, maar daarmee is depolitie er nog niet. Het basisteam Boven-IJ wil het aantal woninginbraken nogverder terugdringen. Hiervoor is de hulp van de inwoners van Amsterdam Noordabsoluut noodzakelijk. Vooral in de zomerperiode is de kans groot dat hetdievengilde gebruik maakt van de gelegenheid. Bewoners zijn langdurig weg en bijde thuisblijvers staan deuren en ramen in de warme periode nog wel eens open.Om de buurt nog veiliger te maken staan op politie.nl een aantaltipsom woninginbraken tegen te gaan. De politie benadrukt dat bij verdachtesituaties 112 gebeld kan worden. Het melden van criminele activiteiten kan ookanoniem via 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer