Spijbelaars aangehouden voor inbraak

woensdag 15 oktober 2014

Amsterdam-Zuidoost - Op vrijdag 10 oktober heeft de politie drie jongens aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak. Dankzij een achtergelaten schooltas hebben agenten ze kunnen opsporen.

Rond 09.20 uur werd een vrouw in een woning aan de Maldenhof wakker doorkabaal in haar huis. Ze ging poolshoogte nemen en kwam in haar woonkamer eenonbekende jongen tegen. Ze begon te schreeuwen en de inbreker zette het op eenlopen. In de tuin zag zij nog twee jongens wegrennen.

Schooltas leidt tot drie aanhoudingen

En van de inbrekers was in zijn vlucht zijn schooltas vergeten mee te nemen.Agenten stelden een onderzoek in en hielden de spijbelaar even later aan. Deandere twee werden ook dezelfde dag nog aangehouden. Het 16-jarige drietal uitAmsterdam-Zuidoost zal zich later moeten melden bij de rechter.

112 daar vang je boeven mee!

Uit het onderzoek bleek dat buurtbewoners drie jongens hebben gezien, dieopvallend veel interesse in de woningen toonden. Geen van de buurtbewoners heefthierover de politie gebeld, terwijl zij wel aangeven het gedrag van de jongensvreemd te vinden. De politie roept op om niet alleen bij levensbedreigendesituaties, maar ook bij verdachte situaties direct 112 te bellen. Dit vergrootde kans dat agenten criminelen op heterdaad kunnen aanhouden, of mogelijkstrafbare feiten kunnen voorkomen.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer