Getuigen en informatie gezocht van mishandeling en beroving van een jongen (17) op IJburg

woensdag 8 april 2015

Amsterdam - Een 17-jarige jongen uit Amsterdam Noord is op dinsdagmiddag 3 februari op IJburg slachtoffer geworden van een mishandeling en beroving. De daders gaan ervan door met zijn scooter, maar laten die achter als ze ermee onderuit gaan. Bureau 020 (AT5) besteedt woensdagavond aandacht aan deze zaak.

Het slachtoffer staat even voor 16.00 uur met zijn scooter stil op de hoekKrijn Taconiskade en de Holandiagracht, tegenover het fitness centre Life enKicking. Hij is aan het bellen. Drie jongemannen komen op n scooter vanaf deKrijn Taconiskade in zijn richting rijden. Een vierde persoon komt aanlopenvanaf de Pieter Oosterhuisstraat. Van hem krijgt het slachtoffer een eerstevuistslag. Een ander grijpt hem bij zijn keel en sleurt hem van zijn scooter eenzijstraat in. Daar wordt hij flink geslagen en geschopt. Hij probeert tevluchten, maar ze houden hem goed vast.

En van de mannen pakt dan zijn scooter en rijdt hierop weg. Het slachtofferrent achter zijn scooter aan. Een meter of 50 verderop gaat de bestuurderonderuit, mogelijk door gladheid. Hij staat op, geeft het slachtoffer nog eenflinke klap in zijn gezicht en dan gaan de mannen ervandoor. Drie van hen rennenweg, de vierde rijdt weg op zijn scooter. De scooter van het slachtoffer blijftop de grond achter.

Letsel

Het slachtffer houdt aan de mishandeling letsel over aan zijn gezicht enbeurse plekken op zijn lijf. Hij is in het ziekenhuis geweest, waar bleek dathij een scheur in zijn neusbot had. Hij is ook even out geweest door de klap opzijn gezicht. Verder heeft hij schade aan zijn kleding, oa een gescheurde jas eneen beschadigd horloge en schade aan zijn scooter.

Signalementen

Van de verdachten is bekend dat zij 17 20 jaar zijn.Vermoedelijkzijn drievan de jongemannen van Noord-Afrikaanse afkomst enn van Turkse afkomst. Zereden op een donkerblauwe snorscooter, een Piaggio Fly, met een windscherm.

Bureau 020

Het opsporingsprogramma Bureau 020 op AT5 besteedt woensdagavond aandacht aandeze zaak. De eerste uitzending is om 16.45, later op de avond volgen diverseherhalingen.

Vragen

- Wie heeft op voornoemde dag/datum het voorval zien gebeuren en kan ons meervertellen? We hebben met een aantal getuigen gesproken, maar vragen mensen diewe nog niet gesproken hebben, zich bij ons te melden?

- Zijn er mensen die meer weten over deze straatroof?

Tips

Heeft informatie in deze zaak? Bel dan de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wiltu liever anoniem blijven, bel dan naar Meld MIsdaad Anoniem: 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer