Margo de Nijs krijgt ?Pluim van het Jaar? , ?Geweld de rug toekeren doe je niet.?

donderdag 14 februari 2013

Amsterdam - Margo de Nijs heeft op 14 februari de ?Pluim van het Jaar?ontvangen uit handen van hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg.

Margo de Nijs (35) behoort tot de ruim vijftig personen die in 2012 nietwegkeken, maar actie ondernamen op het moment dat het nodig was. Samen metburgemeester Eberhard van der Laan en plaatsvervangend hoofdofficier vanjustitie Jet Hoogendijk reikte hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg haarvanmiddag de eerste 'Pluim van het Jaar' uit. Aalbersberg: "Deze extra grotepluim gaat naar haar, omdat zij een uitzonderlijke bijdrage heeft geleverd aande veiligheid van de stad."

?Geweld de rug toekeren doe je niet.?

De reactie van De Nijs op haar heldendaad is simpel; "Ik vind dat jeverantwoordelijk bent voor de medemens. Geweld de rug toekeren doe je niet."Hoofcommissaris Aalbersberg spreekt van "moedig". De Nijs ging in 2012 direct opzoek naar hulp toen zij getuige was van een mishandeling. Schreeuwend trok zijde aandacht van agenten die ze bij toeval verderop in de buurt zag lopen. Opaanwijzing van De Nijs kon de verdachte even later worden aangehouden.

De Nijs: "Ik was fysiek niet opgewassen tegen de dader, daarom besloot ikhulp te gaan zoeken." "Dat is precies wat we willen. Het is niet de bedoelingdat u uzelf of andere in gevaar brengt. Maar 112 bellen, hulp zoeken of biedendat zouden we graag zien", zegt Aalbersberg. De Nijs ontfermde zich over hetslachtoffer op het moment dat de politie achter de verdachte aanging. Demishandelde man was gewond en erg overstuur. Een ketting met de as van zijnrecent overleden broer verdween op het moment dat hij zichzelf probeerde teverdedigen. De Nijs vond de ketting later terug op straat.

Inspiratie

De hoofdcommissaris hoopt, net als burgemeester en plaatsvervangendhoofdofficier, dat mensen geinspireerd zullen raken door dit verhaal. "Volgendjaar hopen we u op 14 februari te mogen ontvangen."

- Bel direct de politie op 112 (112 daar pak je daders mee)

- Onthoud kenmerken van daders (bijvoorbeeld uiterlijk, kleding, schoenen),een eventueel vluchtvoertuig (kleur en type auto, scooter, fiets, evt. kenteken)en vluchtrichting en geef de politie deze informatie door.

- Fotografeer of film het incident en/of daders en stuur deze viawww.politie.nl naar de politie.

- Grijp alleen in als u uzelf of anderen daarmee niet in gevaar brengt .

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer