Verdachten van moord op Poolse vrouw uitgeleverd

vrijdag 1 maart 2013

Landsmeer - Een 36-jarige vrouw en een 40-jarige man uit Engeland (Birmingham) zijn afgelopen dinsdag uitgeleverd aan Nederland. Dit tweetal, beiden van Poolse afkomst, wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op een Poolse vrouw in Nederland.

Op donderdag 17 mei 2012 trof de politie, na een tip uitEngeland van de toen 35-jarige verdachte, het stoffelijk overschot aan van dePoolse Paulina Starczweska. Haar lichaam bleek begraven op een camping aan hetNoordeinde in Landsmeer. Het slachtoffer, dat in Amsterdam woonde, was sinds2002 vermist. Ze was toen 21 jaar.

Arrestaties

De Engelse politie arresteerde de mannelijke verdachte enkeledagen voor de vondst van het stoffelijk overschot. De vrouwelijke verdachte werdde dag van de opgravingen aangehouden. Sindsdien zaten de verdachten, die inrelatietot elkaar staan, in Engeland vast.

Uitlevering

Kort na de aanhoudingen verzochten politie en OpenbaarMinisterie om uitlevering van de verdachten naar Nederland om het onderzoek naarde moord in te kunnen continueren. Beide verdachten tekenden beroep aan tegen deuitlevering. De Engelse rechter verklaarde hun beroep ongegrond, waardoor hunuitlevering naar Nederland mogelijk werd.

Voorgeleiding

De verdachten zijn vandaag (1 maart) voorgeleid aan derechter-commissaris in Haarlem. Deze heeft besloten beiden voor 14 dagen inbewaring te stellen. Op 13 maart zullen de verdachten voor de raadkamerverschijnen voor verlenging van de voorlopige hechtenis.

bron: politie.nl | Categorie: moord-doodslag


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer