Hoogbejaarde vrouw gewond bij woningoverval

woensdag 4 december 2013

Amsterdam - Een 89-jarige vrouw raakte vrijdagmiddag 29 november gewond bij een overval haar woning aan de Senefelderstaat in Amsterdam Oost. Een man belde aan en trok een gouden ketting van haar nek, waardoor de vrouw kwam te vallen.

Even na 15.00 uur wordt er bij de vrouw aangebeld. Ze doet devoordeur op een kier en ziet een jongeman staan. Deze duwt meteen de deur verderopen en grijpt naar de gouden kettingen om haar nek. Een van de twee schiet los.De jongeman springt met de buitgemaakte ketting snel bij een andere man achteropop de fiets. Ze fietsten weg in de richting Kruislaan.

Gewond en bestolen

Door de kracht is de vrouw voorover op de grond gevallen. Zeheeft veel pijn en gilt om hulp.Een toegesnelde buurvrouw helpt de vrouw weerop de been. Met een ambulance wordt ze naar het ziekenhuis gebracht. De vrouwheeft flinke verwondingen. In haar linkerhand zitten 5 hechtingen. Delinkerzijde vanhaar gezicht is gekneusd, evenals haar benen en knien.

De gestolen ketting is een gouden koordketting van ruim 40cm. De vrouw heeft hemvan haar man gekregen toen ze 25 jaar getrouwd waren.

Heeft u informatie?

Heeft u tips of informatie? Dan wordt u verzocht contact op te nemen met depolitie via 0900-8844.

Woningoverval

Meer informatie over woningovervallen en wat u kunt doen om het risico hieropte verkleinen is te vinden opdezewebsite.

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer