Politie lost schoten bij aanhouding na straatroof

vrijdag 5 april 2013

Amsterdam - Bij de aanhouding van drie verdachten na een straatroof in Amsterdam heeft de politie donderdagavond 4 april schoten gelost. Niemand raakte daarbij gewond. Drie verdachten (twee 17-jarige jongens en een 19-jarige, allen afkomstig uit Amsterdam) zijn aangehouden.

Een 25-jarige vrouw uit Amsterdam werd diezelfde avond omstreekskwart over negen op het Bos en Lommerplein in haar woonplaats met geweld beroofdvan haar tas. Het slachtoffer raakte daarbij lichtgewond. De dader ging ervandoor en zou volgens getuigen even verderop in een auto zijn gestapt. Daarbijwerd ook een kenteken gezien.

Achtervolging

Agenten zagen even later ter hoogte van de Coentunnel de bewusteauto rijden, met daarin drie personen. Deze auto werd na een korte achtervolgingop de Verlengde Stellingweg tot staan gebracht. De drie inzittenden stapten uiten sloegen op de vlucht, waarop er door de politie schoten werden afgevuurd.Kort daarop konden de drie worden aangehouden. Ze zijn voor nader onderzoekingesloten.

Naar de aanleiding en omstandigheden van het schieten wordt een nader onderzoekingesteld door Bureau Integriteit. Hangende dit onderzoek worden verder geenmededelingen gedaan.

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer