Politie zoekt cruciale getuige straatroof in Amsterdam

donderdag 23 juni 2016

Amsterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof die in de nacht van vrijdag op zaterdag 18 juni heeft plaats gevonden op de Nieuwmarkt. De politie komt met name graag in contact met de getuige die agenten heeft gewaarschuwd.

Een 19-jarige toerist had die nacht om 03.00 uur gepind bij een geldautomaat van de Rabobank toen twee mannen hem belaagden en beroofden van zijn geld. Vervolgens renden de verdachten weg in de richting van de Sint Antoniebreestraat. Surveillerende agenten in de omgeving zetten meteen de achtervolging in, nadat ze werden getipt door een getuige van de straatroof. De agenten konden het duo - mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats van 29 en 32 jaar - op de Krom Boomssloot inrekenen.

 

Het onderzoeksteam komt graag in contact met getuigen van de straatroof. Met name de onbekend gebleven getuige die de politieagenten op de Nieuwmarkt waarschuwde spreekt het team graag. De man wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. 

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer