Straatroof snel digitaal opgelost

maandag 20 juli 2015

Amsterdam - De diefstal van een iPhone op het Mercatorplein is zondag 19 juli door de politie snel digitaal opgelost. De 32-jarige Amsterdammer die de telefoon uit de hand griste van een 25-jarige vrouw is een kwartier later op het metrostation Ganzenhoef aangehouden en zit nog vast.

De vrouw liep rond 10.20 uur op het Mercatorplein. Plotseling pakte een manhaar telefoon uit haar hand en rende daarmee hard weg. De vrouw stelde depolitie in kennis van de beroving en gaf daarbij de inloggegevens van haartelefoon.

De politie kon het signaal van de telefoon op de meldkamer volgen. Detelefoon ging richting het Centraal Station en vervolgens verplaatste hettoestel zich, kennelijk met de metro, naar Gaasperplas. De meldkamer gaf depositie van de telefoon door aan agenten op straat, waarop de aanhouding volgde.Het signalement van de verdachte en het afspelen van het geluid van de gestoleniPhone was daarbij doorslaggevend.

Straatroof is een vorm van diefstal met geweld. Dat kan bijvoorbeeld gebeurenbij een geldautomaat, of als je op straat open en bloot met je smartphone bezigbent. Jaarlijks wordt van veel burgers de portemonnee of smartphone geroofd,blijkt uit onderzoek naar dit soort misdaad. De bestrijding van straatroof heeftdan ook hoge prioriteit bij de politie. De psychische, lichamelijke en materileschade is immers vaak groot. Bent u slachtoffer geworden van straatroof? Doe danaltijd aangifte! Is straatroof te voorkomen? Lees detips.

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer