Verdachte schietpartij Staatsliedenbuurt neergeschoten bij aanhouding

vrijdag 25 januari 2013

Amsterdam - De politie heeft donderdag 24 januari een 24-jarige man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartijen eind december in de Staatsliedenbuurt.

Bij huiszoekingen in meerdere woningen in Amsterdam West troffenrechercheurs onder andere een aantal automatische vuurwapens, bijbehorendemunitie en kogelwerende vesten aan. De verdachte is ingesloten voor verhoor oplast van de officier van justitie zit hij in de volledige beperkingen. De man iseen bekende van de politie. Hij wordt vandaag voorgeleid bij de rechtercommissaris. Het onderzoek, door tientallen rechercheurs, draait nog steeds opvolle toeren.

De aanhouding van de verdachte vond donderdagmiddag rond 15.15uur plaats. Een arrestatieteam kreeg zicht op de verdachte in de omgeving van deVan Hallstraat. De man reed in een auto en er ontstond een achtervolging. Op deBuyskade raakte de verdachte de macht over het stuur kwijt en reed tegen eenlantaarnpaal en een aantal geparkeerde auto?s aan. Hij rende de auto uit ensprong het water in van de Kostverlorenvaart. Hij zwom vervolgens naar deoverkant en klom daar de kade op. Ondanks enkele mondelinge waarschuwingen enwaarschuwingsschoten stopte de verdachte niet vervolgens werd hij metaanhoudingsvuur gericht in zijn been geschoten. Daarop volgde zijn aanhouding.

De Rijksrecherche doet, zoals te doen gebruikelijk als depolitie heeft geschoten, onderzoek naar het schieten door de politie.Twee doden: Bij de schietpartij in de Staatsliedenbuurt inAmsterdam kwamen zaterdagavond 29 december 2012 twee mannen om het leven. Zewerden beschoten met Kalasjnikovs, net als twee motoragenten die wonder bovenwonder ongedeerd bleven.

Noot redacties: Aangezien de verdachte in de volledigebeperkingen zit worden er verder geen mededelingen gedaan.

bron: politie.nl | Categorie: schietpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer