Agent in vrije tijd houdt verdachte straatroof aan

maandag 10 april 2017

Amsterdam - Zondagavond 9 april 2017 is een 19-jarige Amsterdammer op de Andries Vierlinghstraat in Amsterdam-West aangehouden als verdachte van een straatroof. De man sloeg na de roof in eerste instantie op de vlucht, maar had niet gerekend op een agent in vrije tijd die de verdachte na een korte achtervolging kon arresteren.

Omstreeks 20.50 uur staat het slachtoffer bij een zijingang van station Lelylaan te wachten en is bezig op haar telefoon. Opeens ziet ze hoe een man langs rent en de telefoon snel uit haar handen grist. De man gaat er vervolgens meteen vandoor. Het slachtoffer probeert de man te volgen en roept ondertussen om hulp. Een agent die op dat moment niet aan het werk is, hoort het slachtoffer roepen en ziet de verdachte wegrennen. Hij schat de situatie goed in en besluit de achtervolging in te zetten. Even later houdt de agent de verdachte, met behulp van de toegesnelde burger, in de Andries Vierlinghstraat aan. De verdachte heeft de telefoon van het slachtoffer inderdaad in zijn bezit en het toestel kan dan retour slachtoffer.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer