Politie onderzoekt overtreding tijdens pro-Palestina-demonstratie

zondag 24 augustus 2014

Amsterdam - Op zaterdag 23 augustus is er een pro-Palestina-demonstratie gehouden in het centrum van Amsterdam. De driehoek betreurt het feit dat er niet juist is opgetreden tegen een overtreding die plaatsvond tijdens deze demonstratie.

De politie heeft er tijdens de demonstratie op toegezien dat demonstrantengeen discriminerende of antisemitische uitingen deden, in woord, beeld ofgebaar. De politie heeft kennis genomen van het feit dat er tijdens dedemonstratie toch een overtreding heeft plaatsgevonden, waarbij niet volgens deafspraken in de driehoek is gehandeld. Een demonstrant bracht de Hitlergroet enwerd hierop aangesproken door een agent. Daarmee werd de overtreding beindigd,maar de demonstrant is niet direct aangehouden. De driehoek betreurt dit.

Onderzoek gestart

De overtreding is op beeld vastgelegd. Het openbaar ministerie heeftgeoordeeld dat het een strafbare uiting betreft. De politie heeft de beeldenbekeken en is een nader onderzoek gestart.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer