Uitgebreide verkeerscontrole Gooiseweg

dinsdag 23 december 2014

Amsterdam - Politie en de Belastingdienst hebben op de middag en avond van vrijdag 19 december een uitgebreide verkeerscontrole uitgevoerd langs de Gooiseweg. Bij de controle werd gebruik gemaakt van zogenoemde ANPR-apparatuur; hiermee werden kentekens van langsrijdende voertuigen razendsnel gescand.

Bij de kentekens van gestolen auto?s of voertuigen die eerder inverband zijn gebracht met criminaliteit volgde een hit. Ook wanneer eenkentekenhouder gezocht wordt, met een ongeldig rijbewijs rijdt, openstaandeboetes of belastingschulden heeft, geeft de kentekenscanner een melding.Motoragenten hebben de betreffende voertuigen vervolgens van de weg gehaald enovergebracht naar een controlelocatie in de buurt. In totaal zijn 152 voertuigengecontroleerd.

Resultaten

Tijdens de controle is een persoon aangehouden vanwege het in het bezithebben van valse documenten. Agenten hebben ruim 4.500 euro aan openstaandeboetes gend. De Belastingdienst heeft ruim 21.000 euro aan openstaande schuldengend en 17 voertuigen zijn in beslag genomen. Tijdens de verkeerscontrole kwameen melding binnen van een woninginbraak aan het Kelbergen. Drie verdachtenwaren op de vlucht geslagen, maar de aanwezige agenten wisten de drieAmsterdammers van 16, 18 en 19 jaar oud in de buurt op te sporen en aan tehouden.

Extra alert tijdens donkere dagen

In de donkere maanden van het jaar neemt de kans op woninginbraken toe endaarom neemt de politie extra maatregelen om criminaliteit te voorkomen endaders snel te pakken. Met verkeerscontroles waarbij gebruikt gemaakt wordt vankentekenherkenning komt de politie op een eenvoudige manier in contact metmogelijk verdachte personen en bekenden van de politie. Naast gerichteverkeerscontroles surveilleert de politie in de donkere avonduren uren extravaak met zowel agenten in uniform als in burger.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer