Buitenlandse verdachten wapenbezit en drugshandel aangehouden

vrijdag 27 september 2013

Amsterdam - Rechercheurs van Bureau Financile Recherche hebben vorige week meerdere buitenlandse verdachten van drugshandel en vuurwapenbezit aan laten houden. De arrestaties vonden plaats in Amsterdam en werden verricht door arrestatieteams.

Tijdens de aanhoudingen en huiszoekingen werden zes vuurwapens,enige tienduizenden euro's en zes kilogram herone aangetroffen en in beslaggenomen. Het onderzoek vond plaats onder supervisie van een officier vanjustitie van het parket Amsterdam.

Camorra

Een van de verdachten is een 33-jarige Italiaan die door deItaliaanse autoriteiten wordt gezocht. Hij is veroordeeld tot eengevangenisstraf van 16 jaar in verband met harddrugshandel. Hij zou aan hethoofd staan van een omvangrijke criminele organisatie, deel uitmakend van deCamorra. Deze verdachte maakte gebruik van een paspoort op naam van een ander.Hij was door de politie in Amsterdam in augustus al eens aan de kant gezetvanwege een controle in verband met witwassen. Omdat er toen geen geld werdaangetroffen en hij gebruik maakte van een paspoort op naam van een ander werdhij niet aangehouden.

De Italiaan zal zich in Amsterdam eerst moeten verantwoorden voorvuurwapenbezit, een vals identiteitsbewijs en witwassen. Daarna wordt deprocedure gestart om hem over te leveren aan de Italiaanse autoriteiten. Er liepal een Europees Aanhoudingsbevel tegen hem.

Internationaal gesignaleerd

Toen de 33-jarige Italiaan in augustus werd gecontroleerd washij in het gezelschap van een andere Italiaan die ervan wordt verdacht eenvooraanstaand lid van de Camorra te zijn. Deze 54-jarige man stondinternationaal gesignaleerd. Hij werd gezocht door de Italiaanse autoriteiten inverband met omvangrijke drugshandel. Hij zit nu vast in afwachting van deinhoudelijke behandeling van het Italiaanse verzoek om overlevering.

Ook aanhouding Brit

Tijdens het onderzoek werd ook een Britse man aangehouden die inhet bezit was van een vals identiteitsbewijs. Hij werd samen met een familielidaangehouden en tijdens dit onderzoek werden zowel vuurwapens als heroneaangetroffen. Alle genoemde verdachten zitten in voorarrest.

bron: politie.nl | Categorie: wapen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer