Liquidatieonderzoek leidt naar wapens in koffiehuis

zaterdag 23 mei 2015

Amsterdam - Bij een inval in een koffiehuis in Amsterdam Nieuw-West gisteravond zijn tien verdachten aangehouden. Ook werden verschillende wapens in beslag genomen, waaronder een pistoolmitrailleur. Tien personen (tussen de 28 en 62 jaar) werden aangehouden. Rechercheurs die zich bezig houden met onderzoek van liquidaties kregen informatie binnen dat gewapende criminelen in het koffiehuis aanwezig waren, en grepen direct in.

Gisteren kreeg de regionale rechercheinformatie binnen waaruit bleek dat erzeer waarschijnlijk een aantal personen met vuurwapensaanwezig zou zijnin eenkoffiehuisaan het Dijkgraafplein.Een arrestatieteam stelde het pand veilig,waarna deaanwezige klanten enhet personeeldoor rechercheurs werdengecontroleerd engefouilleerd. Hierbij werden bij klanten handvuurwapens, eensteekwapenen een kleine hoeveelheid verdovende middelen gevonden.Een klant eneen personeelslidbleken nietin het bezitvan een geldige verblijfsvergunning.Ook werden grote geldbedragen aangetroffen en andere aanwijzingen dat hierillegaal gegokt werd. In het koffiehuis werden in totaal zeven mensenaangehouden.

Na deze doorzoeking werden vier woningenin Amsterdam-West doorzocht. Hierwerden eenautomatisch wapen, patroonhouders, losse munitie, stroomstootwapensen verdovende middelen gevonden en in beslag genomen.Nog drie personen werdenaangehouden.

Bij de aanpak van liquidaties werkt de politie er hard aan om ervoor tezorgen dat in de Amsterdamse samenleving geen ruimte is voor zware criminelen.Hierbij is ook de controle van ?sleutelplaatsen? van groot belang.Sleutelplaatsen zijn plaatsen waarvan bekend is of wordt vermoed dat er zichvaak criminelen ophouden. De controle van gisteravond kwam voort uit concreteinformatie dat er gewapende mannen binnen in het koffiehuis zouden zijn. In zo?ngeval grijpt de politie direct in.

bron: politie.nl | Categorie: wapen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer