Politie vindt automatisch vuurwapen en brandbare vloeistof in auto

woensdag 17 juni 2015

Amsterdam - De politie heeft in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 juni een automatisch vuurwapen, twee handvuurwapens waarvan n met geluiddemper en brandbare vloeistof aangetroffen in een auto.

Politiemensen hielden die nacht even voor 04.00 uur een bestuurder van eenBMW staande op het Hoofddorpplein omdat dit voertuig als gestolen geregistreerdstond. De passagier sprong direct uit de auto en sloeg op de vlucht. In de autolagen een automatisch vuurwapen,twee handvuurwapens waarvan nvoorzien vaneen geluiddemperen brandbare vloeistof.

In verband met deze vondst zijn drie aanhoudingen verricht. De bestuurder vande auto werd direct aangehouden. Na uitgebreid onderzoek kon op 7 juni devermoedelijke passagier worden aangehouden. Ook een derde man is op 7 juniaangehouden. Zijn betrokkenheid bij de zaak wordt onderzocht. Bij doorzoekingenin de woningen van de verdachten werden ng een automatisch vuurwapen en eenhandvuurwapen aangetroffen.

De wapenvondsten in de auto aan het Hoofddorpplein en de aanhoudingen dievolgden, passen in de strategie van de Amsterdamse driehoek om mensen aan tepakken die extreem geweld of het bezit van aanvalswapens niet schuwen. OlivierDutilh, Dienstchef Regionale Recherche van politie-eenheid Amsterdam: 'Hetexcessieve geweld dat criminelen gebruiken op de openbare weg en het toenemendewapenbezit baart ons al langere tijd zorgen. Onze strategie richt zich daaromniet alleen op het opsporen en vervolgen van verdachten, maar ook op hetvoorkomen en hinderen van de activiteiten van zware criminelen. Al een aantalkeer dit jaar is dat gelukt en we zetten deze strategie onverminderd voort. Ofdat nu gaat om het controleren van mogelijke ontmoetingsplaatsen van criminelenof het doorpakken wanneer wij in aanraking komen met andere mogelijkemisdrijven, zoals de informatie over de gestolen BMW. In dit geval zijn meerderevuurwapens uit het criminele circuit gehaald en zijn drie verdachtenaangehouden.'

In verband met het onderzoek kon hierover niet eerder bericht worden.

bron: politie.nl | Categorie: wapen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Landsmeer | 112 alarmeringen Landsmeer | Goedkoop Tanken in Landsmeer | Supermarkten in Landsmeer | Weerbericht Landsmeer